Even voorstellen

Mariska van Alphen
Oprichter/eigenaresse

Leuk dat je deze pagina bezoekt. Zoals je op de vorige pagina hebt kunnen lezen, is White Wedding Chairs ontstaan na mijn eigen bruiloft. Wat begon als een hobby, is inmiddels uitgegroeid tot een echt bedrijf, mét een showroom. En daar ben ik super trots op!

Voordat ik met White Wedding Chairs startte, en de eerste jaren erna, werkte ik met veel plezier en liefde in de reiswereld. Reizen is namelijk mijn andere passie. Samen met mijn man hebben we inmiddels alle continenten aangedaan en de prachtigste bestemmingen bezocht. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat ik niet één, maar twee keer van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Lucky me!

Ik werk graag met mijn handen. Hout vind ik een prachtig materiaal. Ik maak veel producten die ik in de verhuur heb zelf. Inmiddels heb ik ook de naaimachine aardig onder de knie. Hierdoor kan ik voiles, stoelstrikken en andere stoffen op maat maken voor bruidsparen. Ik kan helemaal blij en enthousiast worden van de moodboards die ik van bruidsparen krijg. Oudroze, dusty blue en olijfgroen zijn mijn favoriete kleuren. En die van jou?

Foto: Shirley van der Schans Fotografie

Robert van Alphen
Echtgenoot/steun en toeverlaat

Mijn man is echt mijn beste vriend. Toen ik voor onze eigen bruiloft voorstelde de wedding chairs te kopen, had hij natuurlijk geen idee waar dit naartoe zou leiden. Het plan om ze te gaan verhuren na onze eigen bruiloft was er vanaf het begin. Maar dat het zou leiden tot waar we nu zijn hadden we allebei niet verwacht. Ondanks alle onzekerheden waar je mee te maken krijgt bij het starten van een eigen bedrijf, heeft hij me altijd gesteund. En daar ben ik hem onbeschrijfelijk dankbaar voor.

Robert is ontzettend handig. Van hem heb ik leren klussen. Ik vind het heerlijk om zelf van alles te (kunnen) maken. Daar waar mijn kluskennis tekort schiet, springt hij bij. En hoewel ik de meeste bruiloften zelf voorzie van materialen, helpt hij ook wel eens mee bij de grote bruiloften. Want eerlijk is eerlijk: bij bruiloften waar veel meubilair naartoe gaat, is de hulp van een sterke man super fijn!

Ook bij de aankoop van mijn bedrijfsruimte en de verbouwing daarvan was hij nauw betrokken. Samen hebben we weken geklust: we hebben een verdiepingsvloer gelegd, een keuken en toilet geplaatst en natuurlijk de ruimte ingericht. De aankleding heb ik zelf gedaan, want van bruiloftstyling heeft mijn man dus echt géén kaas gegeten…

Kim Constandse
Nicht/vriendin/helpende hand

Mijn nicht en ik hebben ontzettend veel meegemaakt samen. Hoewel we niet bij elkaar in de buurt woonden toen we opgroeiden, hebben we altijd goed contact gehad. Vroeger waren we penvriendinnetjes, nu echte vriendinnen. Ze heeft zelfs in een moeilijke periode een tijdje bij ons gewoond. In zulke tijden leer je elkaar goed kennen, weet je wat je aan de ander hebt en wat die persoon nodig heeft. Het heeft onze band nog sterker gemaakt.

Kim is vriendelijk, zorgzaam, behulpzaam en gezellig. Ik werk daarom ook graag met haar samen. Nu is een helpende hand niet bij iedere bruiloft noodzakelijk. Maar als het nodig is, dan is zij zeker mijn go-to. Ook bij styled fotoshoots is ze regelmatig aanwezig. Die paar extra handen en een verse kijk op de situatie zijn tijdens zo’n intensieve dag meer dan welkom.

Hoewel Kim zelf niet werkzaam is in de trouwbranche, vindt ze het ontzettend leuk om mij te helpen. En ik vind haar hulp en gezelligheid op mijn beurt weer ontzettend fijn. Stiekem hoop ik in de toekomst met White Wedding Chairs haar bruiloft te mogen stylen. Dat lijkt me de ultieme manier om iets terug te doen voor al de keren dat zij mij heeft geholpen!